Ageras køber op

Ageras køber op

Der var sikkert ikke mange, der forventede at det daværende faadetgjort.dk ville udvikle sig fra en ret stille start til en veritabel komet i det danske iværksættermiljø. Men eventuelle forventninger om det modsatte er blevet gjort til skamme i stor stil. Når vi skriver om firmaet Ageras A/S her, skyldes det, at det ganske enkelt er en god historie. Det er det, fordi sammenligningstjenester og “få x tilbud” services på nettet oftest ikke udvikler sig til veritable stjerner. Og her er så undtagelsen.

Ageras køber ind

Gennem de sidste par år har Ageras A/S været ude med pengepungen og har opkøbt virksomheder, der enten har været konkurrerende eller på bedste vis supplerer kerneforretningen i Ageras. Lad os se på et par eksempler på det her.

  • I 2015 blev juf.dk solgt for et millionbeløb til Ageras. Juf var en direkte konkurrent til Ageras. Læs om det her.
  • I august 2019 købte Ageras så Billy – et regnskabsprogram der også er dansk udviklet og en konkurrente til for eksempel Dinero.
  • I juni 2020 er det det hollandske Tellow, der opkøbes af Ageras, der via den handel får Rabobank som medejer.

Når Ageras er i stand til at købe så hårdt op, skyldes det dels en god indtjening i selskabet og dels, at Ageras A/S har den stenrige kapitalfond Investcorp som hovedaktionær. Det fik de via en stor handel i 2017, hvor en væsentlig del af Ageras blev købt af Investcorp.

Et sandt iværksættereventyr

Forud for alt dette og den ret imponerende vækst ligger der en historie om slid, slæb og manglende indtjening. For langt de fleste iværksættere er det en kendt historie, og i tilfældet med Ageras er det en klassisk historie om den gode ide, der over tid hones og fintunes til et lukrativt område.

Det er en historie, der beskrives ganske indgående og lærerigt på hjemmesiden ivarksaetterhistorier.dk, og her et lille uddrag:

Det var 2009. Tiden før innovation og entreprenørskab blev en etableret del af de danske uddannelsesinstitutioner. Men på Roskilde Handelsskole var man i forkøbet. Man havde skabt en linje for eleverne, hvor de skulle komme på en ide, lave budgetter og eksekvere på den. En af deltagerne var Rico Andersen. En høj, spinkel, rødhåret ung dreng, der bortset fra en fortid som gokartkører på højt plan i de spæde teenageår, endnu ikke havde fundet gnisten i noget af det han blev undervist i. Forløbet vendte tingene godt og grundigt på hovedet. Platformen “få det gjort” blev en realitet. Siden tog Rico med sin kompagnon Martin Hegelund resterne af startupet og byggede Ageras. En succesfyldt RFQ tjeneste i vækst, som siden har fået rige araber som investorer og er blevet til et konglomerat indenfor regnskab og revisionsbranchen med opkøb af JUF og Billys Billing. Kilde

Ageras i 2020 og frem

Når først en raket som Ageras tager af, er det aldrig til at vide for udenforstående, hvornår det næste store opkøb sker. Det er nok sikkert at sige, at købet af Tellow i Holland næppe er det sidste. Men hvad med de originale stiftere af Ageras – er de stadig en del af virksomheden, kan du spørge?

Og ja – det er de bestemt. Ageras er en dansk it-virksomhed, der formidler kontakt mellem forbrugere og virksomheder på den ene side og revisorer, bogholdere og advokater på den anden side. Virksomheden blev stiftet af Rico Andersen og Martin Hegelund Møller i 2012 sammen med serieiværksætteren Martin Thorborg og Nicolai Frisch. Siden er Thorborg trådt ud – det skete, da Investcorp købte sig ind, og det gav en pæn sjat penge til Thorborg dengang.

Både Rico Andersen og Martin Hegelund er stadig aktive i ledelsen af Ageras A/S, der har hovedsæde i København og afdelinger i Holland, Tyskland, USA og Norge.

Trivia om Ageras A/S

Hvor mange ansatte har Ageras?

I skrivende stund er der 85 ansatte fordelt på 5 lande.

Koster det noget at bruge Ageras til at finde leverandører?

Nej, det er helt gratis for brugerne at benytte tjenesten.

Hvor mange tilbud får man fra Ageras?

Reelt får man 3 tilbud, men de kommer direkte fra advokater, revisorer eller bogholdere.

Hvad betyder logoet for Ageras?

De tre blå firkanter symboliserer de tre tilbud, brugerne får fra de bedst egnede leverandører.

Ageras køber op
Rul til toppen